Sezóna ZIMA 2015


Sústredenie na Skalke a špeciálne testy dorastu v Osrblí

 V dňoch 24.-26.októbra 2014 naši biatlonisti absolvovali sústredenie na Skalke pri Kremnici. Tohto "tréningového kempu", ktorý organizoval SZB sa zúčastnilo 9 našich pretekárov a dvaja tréneri. Okrem nás tam boli aj tímy z Levoče, Brezna a Predajnej. Pod dohľadom skúsených trénerov Martiny Halinárovej, Petra Kazára a Jakuba Leščinského sme sa naučili veľa nových cvikov a tréningových prostriedkov, ktoré môžeme využívať v tréningovom procese. Na foto: účastníci kempu spolu so svojou trénerkou Martinou Halinárovou (autor: M.Halinárová)

V rovnakom čase na tratiach NBC v Osrblí prebiehali testy špeciálnej výkonnosti členov CTM r.n. 1997-1998 pre zaradenie do reprezentačného družstva EYOWF 2015. Náš klub reprezentovali súrodenci Michaela a Juraj Maxový.

Zimné sústredenie na Skalke

 V dňoch 12.-14.decembra 2014 sa na Skalke pri Kremnici konalo prvé zimné sústredenie organizované SZB. Okrem našich 8 detí a dvoch trénerov sa kempu zúčastnili aj pretekári z Prešova, Osrblia, B.Bystrice a Vyhní. Pod vedením trénerov Jakuba Leščinského, Petra Kazára a Martiny Halinárovej sa deti venovali správnemu prevedeniu rôznych posilňovacích cvikov v telocvični a na perfektne upravených tratiach korčuliarskej technike a pre mnohých po prvý krát aj klasickému štýlu v behu na lyžiach. Večer sa venovali dôležitým témam – uvoľňovacím cvičeniam, rozoberaním korčuliarskej techniky, ale aj vedomostnému testu. V mene klubu biatlonu sa chceme poďakovať SZB za darovanie lyží na "klasiku" a celému tímu trénerov a personálu chaty Limba za skvelý víkend. Foto: účastníci sústredenia (autor SZB)

 

Prechod Brezanským chotárom

  V stredu 31.12.2014 sa uskutočnil 8. ročník Silvestrovského prechodu Brezanským chotárom. Všetkých 60 účastníkov, hneď z rána privítala pravá Oravská zima, keď teplomer v čase odchodu o 9:00 hod. ukazoval -16°C. Aj napriek tomu vládla medzi všetkými zúčastnenými výborná nálada. Štart bol pri obecnom úrade v Breze v nadmorskej výške 650 m.n.m. a najvyšší bod pochodu bol vo výške 1040 m. n. m. Celková dĺžka trasy bola cca 14 km. Po prechode obecných Polian si všetci oddýchli pri ohníku a opečenej klobáse alebo slaninke. Po príchode do sály obecného úradu už na všetkých čakala výborná kapusnica a posedenie pri varenom vínku. O zábavu sa postaral harmonikár Jožko Kubolek. Za organizáciu patrí poďakovanie Petrovi Sitárikovi a obci Breza, ktorá finančne na túto akciu prispela. Foto - účastníci prechodu (autor Peter Sitárik)

 V rovnaký deň náš predseda Juraj Maxa usporiadal ďalší ročník Silvestrovského prechodu Slaným potokom (z Rabče na Slanú vodu). Dĺžka trasy bola cca 10km. Pochodu sa zúčastnilo 62 "športu-chtivých turistov". Niektorí to aj v nepriaznivých snehových podmienkach skúsili na bežkách, ale väčšina to odšľapala peši. V polovici pochodu pri chate na Slanej vode si všetci trochu oddýchli pri teplom čaji a po návrate do Rabče ich čakalo posedenie pri varenej klobáske. Za finančnú pomoc pri organizácii prechodu touto cestou Ďakujeme obci Rabča. Foto - účastníci prechodu (autor Juraj Maxa)

 

Začiatok zimnej sezóny 2015 - I. kolo Viessmann pohára v biatlone a miestenka pre Michaelu Maxovú na EYOWF

  V sobotu 3.januára sa prvým kolom začali biatlonové súťaže pre kategórie dorastu a dospelých. Súťažilo sa na tratiach NBC v Osrblí. Náš klub reprezentovali súrodenci Michaela a Juraj Maxový. V rýchlostnom preteku si napokon po streľbe 0,2 vybojovala Miška pekné 4.miesto a Juraj (streľba - 2,4) skončil na 8.mieste. Výsledky sobota (stiahni tu). V nedeľnom vytrvalostnom preteku si naši počínali celkom dobre, keď Michaela so streľbou (1,2,2,0) skončila na 5.mieste a Juraj po streľbe (2,2,2,3) skončil rovnako na 5.mieste. Výsledky nedeľa (stiahni tu). Foto - Juraj a Michaela Maxový (autor Juraj Maxa).

 

 Už v dňoch 27.-28.12.2014 sa na Skalke pri Kremnici konala I. časť kvalifikačných pretekov o účasť na XII. zimný európsky olympijský festival mládeže (EYOWF). Náš klub reprezentovala Miška Maxová, ktorá po týchto pretekoch voľnou technikou figurovala na priebežnom 4.mieste. II. časť kvalifikácie bola v rámci I. kola Viessmann pohára v Osrblí kde sa napokon Michalke po veľmi dobrých výkonoch podarilo vybojovať si vytúženú miestenku na EYOWF. Oficiálna nominácia pozri tu. Foto - Michaela Maxová na štarte vytrvalostného preteku (autor Juraj Maxa)

 

Okrem biatlonu sa v dňoch 28.-29.decembra 2014 náš člen klubu Peter Sitárik zúčastnil pretekov v behu na lyžiach - Memoriál 24 padlých hrdinov SNP v Gerlachove. V prvý deň absolvovali na skrátených okruhoch na Štrbskom Plese klasickú 10 km trať a v pondelok sa postavil na štart voľnej desiatky. V oboch pretekoch obsadil 9.miesto, ale voľným štýlom skončil spomedzi slovákov na peknom 4.mieste. Výsledky (stiahni tu).

I. a II. kolo Viessmann pohára v biatlone v Osrblí

 V sobotu 10.januára 2015 na tratiach NBC v Osrblí pokračujú biatlonové súťaže II. kolom dorastu a dospelých a I. kolom žiakov. Náš klub bude reprezentovať 11 pretekárov. V sobotnom rýchlostnom preteku dosiahla najlepší výsledok Michaela Maxová (streľba 0,2), keď skončila na 4.mieste. Jej brat Juraj (1,4) po pokazenej druhej streleckej položke napokon skončil na 7.mieste. V žiackych kategóriách naši opäť zaváhali na strelnici a obsadili miesta v druhej desiatke výsledkovej listiny. Výsledky sobota (stiahni tu). V nedeľu bola pre kategórie dorastu a dospelých pripravená nová súťaž - Vyraďovací šprint. O zradnosti tohto nového preteku hovorí počet pretekárov ktorým sa podarilo prísť až do cieľa - 22 zo 78 štartujúcich. Michaela aj Juraj Maxový skončili po druhej streľbe. V poobedňajšom vytrvalostnom preteku žiakov si najlepšie umiestnenie vybojovali Michal Sitárik (streľba 1,0) a Eliška Smarkoňová (1,2), keď zhodne obsadili 7.miesta. Do prvej desiatky sa v kat. 14-15 ročných žiačok prebojovali sestry Remeňové, keď Zuzana po čistej streľbe skončila na 9.mieste a Mária (3,2) na 10.mieste. Výsledky nedeľa (stiahni tu).

V sobotu 10.januára sa na tratiach v Rakúskom St. Jakobe konalo I. kolo Slovenského pohára v zimnom triatlone. Náš klub reprezentoval "veterán" Peter Sitárik, ktorý po veľmi dobrom výkone (6 km beh, 8 km bicykel, 8 km beh na lyžiach) vo svojej kategórii 45-50 roč. triumfoval. Celkovo (všetky kategórie) skončil na 10.mieste a spomedzi Slovákov na 6.mieste.

Peter Sitárik sa zúčastnil pretekov v zimnom duatlone - Stupavský maratón

 V dňoch 17.-18.januára 2015 sa Peter Sitárik zúčastnil zimných duatlonových pretekov Slovak Winter MTB & Running Trophy v Bratislave. V sobotu bol na programe beh v okolí Železnej Studienky. Peter v rámci kombinovaného preteku (beh + bycikel) odbehol trať dlhú 9,7 km kde skončil na veľmi dobrom 5.mieste. V nedeľu absolvoval cyklomaratón o dĺžke 29 km, kde vo svojej kategórii 40-49 roč. skončil spomedzi 90 štartujúcich na peknom 13.mieste. V kombinácii (hodnotili sa všetky kategórie dohromady) napokon obsadil pekné 13.miesto, ale v rámci "veteránov" skončil na výbornom 3.mieste. Foto: Peter Sitárik s č.443 (autor Renata Klčová)

 Hornú Oravu ešte reprezentoval Marek Voška z Vasiľova (kat. 30-39 roč.), ktorý v behu na 9,7 km skončil na 8.mieste v cyklomaratóne na 29 km na 13.mieste a v kombinácii na peknom 8.mieste.

 Cyklomaratón ešte v kategórii "veteránov" absolvovali Ján Kršák a Janka Kršáková z Vasiľova - Ján skončil na 22.mieste a Janka na 4.mieste, ktorá ešte v behu skončila na 5.mieste a v kombinácii celkovo pre kategóriu žien na výbornom 5.mieste. Výsledky (stiahni tu). Foto: Marek Voška s č. 427 (autor Vivien Fedorová)

 

 

 

III. a IV. kolo SP v behu na lyžiach - Skalka

 V sobotu 24.januára 2015 sa na Skalke pri Kremnici konali preteky Slovenského pohára v behu na lyžiach. V mladších žiačkách skončili naši dve dievčatá nasledovne: 4.miesto Eliška Smarkoňová, 13. Zuzka Antalcová. V starších žiačkách si tri naše dievčatá vybojovali tieto umiestnenia: 5. Anežka Smarkoňová, 8. Adela Durčáková, 9. Diana Matysová, 15. Lucia Belicajová. V starších žiakoch skončil Michal Sitárik na 6.mieste. V mladších dorastenkách obsadili sestry Remeňové následovné pozície: 11. Mária a 14. Zuzana. V starších dorastencoch skončil Juraj Maxa na 11.mieste. V kategórii veteránov náš člen Peter Sitárik po dobrom výkone vybojoval pekné 5.miesto. Výsledky sobota (stiahni tu). Foto: štart žiakov (autor Juraj Maxa)

 

Marcialonga 2015

 Dňa 25. januára 2015 sa Július Tokár z Krivej zúčastnil jedného z najprestížnejších vytrvalostných pretekov v Európe - Marcialonga. Na tratiach v okolí Talianskeho strediska Val di Fiemme sa na štart postavilo 6200 pretekárov. Julo v kategórii 50-59 r. mužov absolvoval trať o dĺžke 57 km klasickou technikou, ktorú zvládol v čase 3 hod.10 min. a 42 sek. Celkovo zo všetkých účastníkov skončil na 1281 mieste a vo svojej kategórii obsadil 319 miesto spomedzi 1620 pretekárov. Oficiálne výsledky na odkaze pozri tu . Julova osobná výsledková karta (stiahni tu).

Foto: Július Tokár

 

 

EYOF 2015 - Michaela Maxová reprezentovala Slovensko

 V dňoch 26.-30.januára 2015 sa konal XIII. Zimný Európsky olympijský festival mládeže. Súťaže sa konali v Lichtenštajnsku a Rakúskom Vorarlbersku. Biatlonové súťaže prebiehali v Bürserbergu. V utorok 27.1. bol na programe rýchlostný pretek na 6 km. Michalke nevyšla celkom dobre streľba a skončila na 58.mieste čo jej však stačilo na postup do stredajšieho stíhacieho preteku na 7,5 km. Michalka v štyroch streleckých položkách minula až 6 terčov, ale oproti rýchlostnému sa posunula na 50 miesto. Na foto: Miška Maxová pri streľbe

V piatok boli na programe miešané štafety a tá Slovenská v zložení Laura Chovanová, Miška Maxová, Samo Závalec, Matej Lepeň skončila na 17.mieste.

 Michalka absolvovala svoje prvé veľké preteky so silnou zahraničnou konkurenciou a mohla sa tak porovnať s najlepšími pretekármi Európy. Aj keď nebola spokojná so svojimi výsledkami určite sa bude snažiť všetky skúsenosti zúžitkovať v Slovenskom pohári a v boji o domáce majstrovské tituly. Výsledky (stiahni tu).

 Na foto: Miška Maxová a Laura Chovanová

 

 

 

 

Biela stopa SNP

 V dňoch 31.1. a 1.2.2015 sa na Skalke pri Kremnici konal 42.ročník bielej stopy SNP. Súťaže sa zúčastnil iba "veterán" Peter Sitárik, ktorý v sobotných pretekoch voľnou technikou na trati 24 km skončil na 19.mieste celkovo a vo svojej kategórii obsadil výborné 4.miesto so stratou iba 17 sek. na bronzový stupienok. V nedeľných pretekoch klasickou technikou na 30 km skončil celkovo na 22.mieste a vo svojej kategórii vybojoval pekné 6.miesto. Foto: Peter Sitárik tesne pred cieľom (autor: Ivan Čilík)

Hornooravský región v sobotu ešte reprezentovali: Jozef Madleňák z Or. Jasenice, Slavomír Praj z Vavrečky a Marek Voška z Vasiľova, ktorí si po dobrých výkonoch na trati 35km v kategórii 36-45r. vybojovali nasledovné umiestnenia: 7.miesto J. Madleňák, 9. S. Praj, 11. M.Voška. V kat. 46-55r. obsadil Jaroslav Genšor z Námestova 14.miesto, Jozef Jagelka zo Zubrohlavy 39.miesto a Miroslav Kasan z Vavrečky 43.miesto. Sobotný pretek na 35km vyhral v absolútnom poradí Oravský rodák a Slovenský reprezentant Martin Bajčičák. V nedeľu si v kategórii 36-45r. Slavomír Praj na klasike vybojoval pekné 6.miesto a Miroslav Hurák z Ťapešova skončil na 19.mieste. Pretek absolvoval aj čoskoro 80-ročný Leonard Fúra z Or. Podzámku. Veľmi pekné 4.miesto vybojoval v kategórii 56-65 r. mužov Július Tokár z Krivej. Kompletné výsledky (stiahni tu).

 

Majstrovstvá SR v behu na lyžiach a zimnom triatlone

 V sobotu 7.februára 2015 sa na Skalke pri Kremnici uskutočnila I.časť M-SR v behu na lyžiach klasickou technikou. Náš klub reprezentovali 3 pretekári. V starších žiakoch skončil na peknom 5.mieste Michal Sitárik. V dorasteneckých kategóriách skončila Michaela Maxová na 5.mieste a Juraj Maxa ml. na 11.mieste. Výsledky (stiahni tu). Foto: účastníci M-SR v behu na lyžiach (vľavo) Michal Sitárik, (vpravo) Michaela Maxová

 

 

 

 V rovnaký deň sa na Králikoch konali M-SR v zimnom triatlone. Náš klub reprezentoval "veterán" Peter Sitárik, ktorý na trati o celkovej dĺžke 27 km vybojoval po veľmi dobrom výkone napokon svoj prvý tohtoročný titul majstra Slovenska. Oravu ešte reprezentoval Marek Voška, ktorý vo svojej kategórii Open (neregistrovaní - celková dĺžka trate 15 km) skončil na 1.mieste. Výsledky (stiahni tu). Foto: Peter Sitárik - Majster Slovenska v zimnom triatlone. (autor J.Jurášek)

 

 

 

II. kolo Viessmann pohára v biatlone

 V dňoch 14.-15.februára 2015 sa uskutočnilo II. kolo Viessmann pohára v biatlone pre žiacke kategórie. Náš klub reprezentovalo 11 pretekárov. V sobotu boli v Osrblí na programe rýchlostné preteky. Najlepší výsledok si na svoje konto pripísal Michal Sitárik, ktorý po streľbe (0,1) skončil na peknom 5.mieste so stratou 1,6 sek na bronzový stupienok. O druhý naj výsledok sa postarala Mária Remeňová (0,1), ktorá skončila na 6.mieste a hneď za ňou sa po streľbe (1,1) umiestnila Júlia Baláková. Výsledky (stiahni tu). V nedeľu bol na programe vytrvalostný pretek. Najlepšie uiestnenie spomedzi našich si vybojovala Mária Remeňová, ktorá po streľbe (1,1) obsadila 6.miesto. V rovnakej kategórii jej sestra Zuzana (0,2) skončila na 9.mieste. Deviaty skončil aj Michal Sitárik ktorý netrafil až 4 terče. Výsledky (stiahni tu). Foto: tím KB Breza v Osrblí

 V sobotu 14.2. sa v Dolnom Kubíne konalo ďalšie kolo Slovenského pohára v zimnom triatlone. Súťažilo sa na trati: 6km beh + 8km bicykel + 8km beh na lyžiach. Náš "veterán" Peter Sitárik si opäť počínal veľmi dobre, keď spomedzi všetkých účastníkov skončil na piatom mieste a svoju kategóriu V1 (40-49 roč.) s prehľadom vyhral. Marek Voška v hlavnej mužskej kategórii obsadil 6.miesto. Výsledky (stiahni tu).

Foto: Peter Sitárik na bežeckom úseku. (autor J.Jurášek)

 

 

 

8. ročník Brezianskej bielej stopy

 V nedeľu 22.februára 2015 sa v Breze uskutočnil 8.ročník preteku v behu na lyžiach Brezianska stopa o putovný pohár starostu obce. Súťažilo sa voľnou technikou a celkovým víťazom sa stal Jozef Madleňák z Oravskej Jasenice, na druhom mieste skončil Peter Sitárik z Brezy a tretí bol Jaroslav Genšor z Námestova. Preteku sa zúčastnil aj Leonard Fúra z Oravského Podzámku, ktorý presne v deň preteku oslávil svoje 80 narodeniny. Svojím výkonom všetkým ukázal, že aj v takom vysokom veku má stále chuť športovať a porovnávať sa s oveľa mladšími pretekármi. V mene KB Breza a OŠK Breza mu k okrúhlemu výročiu Gratulujeme a prajeme hlavne veľa zdravia a športových úspechov :). Výsledky (stiahni tu).

Foto: najstarší a najmladší účastník: Leonard Fúra (r.n.1935) a Nina Kubasová (2006).

V rovnaký deň sa na Králikoch konalo III. kolo Slovenského pohára v behu na lyžiach. Náš klub reprezentovali súrodenci Sitárikový. Michal v kategórii st. žiakov r.2002 obsadil pekné 6.miesto a jeho mladší brat Juraj (2007) absolvoval svoje prvé "veľké" preteky v najmladšej kategórii, kde sa na štart postavilo až 34 pretekárov.

 V Hruštíne sa uskutočnil už 14.ročník Veľkej ceny v streľbe zo vzduchových zbraní. Zdravotný stav sestrám Remeňovým síce nedovolil zúčastniť sa bežeckých pretekov v Breze, ale v sále kultúrneho domu vydržali dvojhodinovú súťaž bez jeho zhoršenia. Aj keď tento ročník súťažili "dobrovoľne" v žiackej kategórii opäť obe zúročili svoje skúsenosti z biatlonu a obsadili prvé dve miesta - 1. Zuzana a 2. Mária. Súťaže sa zúčastnili aj naši "tréneri" a Ján Firic to napokon dotiahol na pekné 3.miesto a František Remeň skončil na 8.mieste. Foto: sestry Mária a Zuzana Remeňové autor: www.hrustin.sk

Foto: Juraj a Michal Sitárikový

 

 

 

 

 

 

 

 

 

III. kolo Viessmann pohára a titul Majsterky Slovenska pre Michaelu Maxovú !!!

V dňoch 28.februára a 1.marca 2015 na tratiach NBC v Osrblí pokračovali biatlonové súťaže III. kolom Viessmann pohára a I.časťou Majstrovstiev Slovenska pre všetky kategórie. V sobotu mali dorastenci a dospelý na programe pretek s hromadným štartom a žiaci po obede absolvovali rýchlostný pretek. Najlepší výsledok v sobotňajších pretekoch dosiahla staršia dorastenka Michaela Maxová, ktorá aj napriek 9 netrafeným terčom skončila na peknom 4.mieste. Zo žiakov sa najviac darilo Júlii Balákovej, ktorá po streľbe (1,2) skončila na 9.mieste. Výsledky (stiahni tu). 

 Po nevýrazných výkonoch v celej zimnej sezóne sme ani v nedeľnom vytrvalostnom preteku neočakávali nejaké extra výsledky. Všetky naše "negatívne" predpovede ale zmenila Michaela Maxová, Na 10 km trati a štyroch streleckých položkách predviedla skvelý výkon. Po prvých dvoch streľbách "za nulu" prišlo jedno zaváhanie na tretej položke, ale čistá posledná stojka jej zrazu dávala veľkú šancu na medailu. Popri skvelej streľbe to odrazu Miške išlo aj na bežkách a v cieli z toho napokon bol jej prvý titul Majsterky Slovenska v zimnom biatlone. Za sebou so stratou 1:38 min nechala Veroniku Machyniakovú z Podbrezovej a so stratou 1:43 min tretiu Lauru Chovanovú z L.Hrádku. Juraj Maxa v kat. ml.dorastencov obsadil 9.miesto. V žiackych kategóriách sa najviac darilo Michalovi Sitárikovi, ktorý po dvoch chybách na strelnici napokon vybojoval pekné 5.miesto. Výsledky (stiahni tu). Foto: Miška Maxová - Majsterka Slovenska v biatlone pre rok 2015!!!

 

II. časť Majstrovstiev Slovenska v biatlone - striebro pre Júliu Balákovú !!!

 V dňoch 7.-8.marca 2015 sa na tratiach NBC v Osrblí koná II.časť M-SR v biatlone. Pretekať sa bude v rýchlostnom preteku a preteku s hromadným štartom. V sobotnom rýchlostnom preteku nám veľkú radosť spravila staršia žiačka Júlia Baláková, ktorá po bezchybnej streľbe a veľmi dobrom behu napokon finišovala na skvelom 2.mieste a po dlhšej odmlke tak znova vybojovala medailu z Majstrovstiev Slovenska. V rovnakej kategórii obsadila Mária Remeňová 6.miesto, Zuzana Remeňová 8.miesto, Anežka Smarkoňová 12.miesto a Adela Durčáková 15.miesto. V kategórii 12-13 roč, žiakov Michal Sitárik po streľbe (1,1) skončil na 6.mieste. V dorasteneckých kategóriách sa Miške Maxovej nepodarilo zopakovať minulotýždňový úspech a po streľbe (2,3) skončila na 4.mieste so stratou 6 sekúnd na tretiu L.Chovanovú. Juraj Maxa skončil po streľbe (3,1) na 9.mieste. Výsledky sobota (stiahni tu).

Foto: Júlia Baláková - strieborná z Majstrovstiev Slovenska

V nedeľu pokračovali súťaže pretekom s hromadným štartom. V doobedňajších žiackych kategóriách bola blízko medaile Eliška Smarkoňová, ktorá len tesne o 6 sekúnd prehrala v súboji o tretie miesto a napokon skončila na 5.mieste. Druhý naj výsledok dosiahol Michal Sitárik, ktorý po streľbe (0,2) skončil na peknom 5.mieste. V poobedňajších pretekoch dorastu a dospelých sa súrodencom Maxovým príliš nedarilo na strelnici no aj napriek tomu obsadila Michaela 5.miesto a Juraj 6.niesto. Výsledky nedeľa (stiahni tu).

Majstrovstvá Slovenska v behu na lyžiach

  V dňoch 14.-15.marca 2015 sa na Štrbskom Plese konala II. časť M-SR v behu na lyžiach. Do súťaže sa prihlásilo viac ako 300 bežcov. V sobotu boli na programe preteky voľnou technikou s hromadným štartom (po kategóriách). V sobotu sa najlepší výsledok podaril Eliške Smarkoňovej, ktorá skončila na peknom 5.mieste. Ďalšie naše dosiahli nasledovné umiestnenia: 8.Mária Remeňová, 9.Anežka Smarkoňová, 10. Júlia Baláková, 13.Zuzana Remeňová, 13. Zuzana Firicová. Výsledky sobota (stiahni tu). Výsledky nedeľných šprintov (stiahni tu). Foto: Juraj Maxa, Zuzana a Mária Remeňové, Júlia Baláková.

 V rovnaký deň naša staršia dorastenka Michaela Maxová bojovala na Majstrovstvách Českej republiky v biatlone. Na tratiach v Jablonci nad Nisou bol v sobotu na programe rýchlostný pretek. Miška si po prvej streleckej položke odbehla dve trestné kolá, ale po čistej stojke to napokon dotiahla na 10.miesto spomedzi 28 pretekárok. V rovnakej kategórii obsadila Veronika Machyniaková z Podbrezovej 7.miesto. Najlepší výsledok spomedzi Slovákov dosiahla Henrieta Horvátová z Brezna, ktorá v kat. "Dorastenky A" vyhrala. Štvrté miesto vybojoval aj Samo Hubač z Vyhieň. Výsledky (stiahni tu). V nedeľu boli na programe stíhacie preteky, kde si Miška dokázala oproti sobote polepšiť. Po streľbe (1,1,1,0) a dobrom behu to napokon dotiahla na pekné 6.miesto a bola tak najlepšou Slovenskou v kategórii. O naj Slovenský výsledok sa opäť postarala H. Horvátová, ktorá skončila na 3.mieste. Výsledky nedeľa (stiahni tu). Foto: Michaela Maxová (autor: fotozbranek.cz)

 V dňoch 11. - 12. 3. 2015 sme sa zúčastnili školskej olympiády v Mlynkoch. Za našu ZŠ Bobrov sa zúčastnili Zuzana Antalcová a Erika Bakaľová. Súťaž pozostávala z dvoch disciplín a to beh na lyžiach klasickou technikou a tím šprint. Prvý deň pri klasike si dievčatá odskúšali terén a umiestnili sa na 18 a 26 mieste. Večer sa zúčastnili otváracieho ceremoniálu kde sa zapaľoval olympijsky oheň a prebehol program. Na druhý deň nasledoval tím šprint kde sa pri štafete obsadili pekné 7 miesto. Za ochotu a úsilie reprezentovať školu ďakujem obidvom dievčatám. Zdroj: (http://zsbobrov.edupage.org/). Na foto: Zuzana Antalcová

 

Konečné rebríčky SZB po zimnej sezóne

SZB zverejnil konečné rebríčky po sezóne Zima 2015. Náš klub obsadil celkove 7.miesto spomedzi 24 klubov. V žiackych kategóriách sme skončili na 5.mieste. Spomedzi jednotlivcov sa najvyššie umiestnila staršia dorastenka Miška Maxová, ktorá obsadila 4.miesto. Rebríčky (stiahni tu).