Sezóna ZIMA 2017


I.kolo SP v behu na lyžiach

V piatok 30.decembra sa naši dvaja nový členovia - Slavomír Praj a Mário Košút z Vavrečky zúčastnili I. kola Slovenského pohára v behu na lyžiach. Na tratiach v bežeckom areáli na Štrbskom Plese sa bežalo klasickým spôsobom. Mário súťažil v kategórii st. dorastu a vo svojich prvých ostrých pretekoch skončil na 8.mieste. Slavo Praj si počínal o niečo lepšie, keď v kat. veteránov (1968-1977) po dobrom výkone skončil celkovo na 7.mieste, ale spomedzi Slovákov na 4.mieste. Výsledky (stiahni tu).

V Osrblí sa začala zimná biatlonová sezóna 

 V dňoch 28.-29.decembra 2016 sa na tratiach NBC Osrblie uskutočnilo I.kolo Viessmann pohára pre kategórie dorastu a dospelých. V stredu boli na programe rýchlostné preteky v ktorých náš klub reprezentovali súrodenci Michaela a Juraj Maxový. Po prvý krát sa v kategórii 20-21r. junioriek predstavila Michaela, ktorá aj napriek nedoliečenej chorobe skončila na peknom 4.mieste. Juraj v kat. 18-19r. dorastencov po slabšom výkone skončil na 14.mieste. Veľmi dobre vstúpili do sezóny naše odchovankyne, ktoré aktuálne startujú za klub ŽP Šport Podbrezová. V 16-17r. dorastenkách sa po dobrom výkone umiestnila Anežka Smarkoňová na 4.mieste a Júlia Baláková po nevydarenej streľbe na 8.mieste. Sestry Mária a Zuzana Remeňové chceli zabojovať o účasť na olympijských hrách mládeže a tak museli štartovať v kategórii 18-19r.dorasteniek. Aj napriek tejto nevýhode opäť podali skvelé výkony a nebyť slabšej streľby (Mária 1,3, Zuzana 3,0) tak mohli pomýšľať na ešte lepšie umiestnenie. Napokon Mária skončila na 3.mieste a Zuzana na 5.mieste. Výsledky (stiahni tu). Foto (z ľava) : Z.Remeňová, J.Baláková, A.Smarkoňová, M.Remeňová, M.Maxová

 Vo štvrtok boli na programe stíhacie preteky. Svoje včerajšie umiestnenie (4.miesto) zopakovali juniorka Miška Maxová a ml. dorastebka Anežka Smarkoňová. Juraj Maxa skončil na 11.mieste. Sestry Remeňové opäť podali výborné bežecké výkony, ktoré im pomohli dostať sa na "bedňu" - Mária aj napriek 9 netrafeným terčom skončila na 2.mieste a Zuzana sa oproti včerajšku posunula na 3.miesto. Výsledky (stiahni tu).

Foto (z ľava): M.Remeňová, H.Horvátová, Z.Remeňová (autor F.Remeň)

 

 

Prechod Brezianskym chotárom

 Dňa 30.decembra 2016 usporiadala Obec Breza - komisia športu a mládeže pod vedením Petra Sitárika ďalší ročník tradičného prechodu Brezianskym chotárom. Skoro 80 účastníkov si prešlo trasu o dĺžke cca. 10 km (trasa bola vzhľadom na snehové podmienky upravená: Obecný úrad - Košár - Kýčerka - Obecné Poľany a späť). Pod obecnými Poľanami si všetci účastníci trochu oddýchli, kde si mohli opiecť slaninku alebo klobásku a doplniť príjem tekutín :). Po príchode do sály kultúrneho domu čakala na všetkých chutná kapustnica a posedenie pri dobrom vínku. O výbornú atmosféru počas celého pochodu a následne aj pri posedení v sále kultúrneho domu sa starali hlavne súrodenci Dudášikový so svojimi rodinami.

II.kolo SP v behu na lyžiach

V dňoch 7.-8.januára 2017 sa na Skalke pri Kremnici uskutočnilo II. kolo Slovenského pohára v behu na lyžiach. Náš klub reprezentovali Mário Košút a Slavomír Praj. V sobotu boli na programe preteky klasickou technikou, kde Mário v kat. st. dorastu obsadil 8.miesto a Slavo po dobrom výkone skončil v kat. "veteráni B" na peknom 5.mieste.
V nedeľu sa súťažilo voľnou technikou. Mário síce obsadil 10.miesto ale mal menšiu stratu na prvého ako v sobotu. Viac sa darilo Slavovi, ktorý na 10 km trati po veľmi dobrom výkone skončil na 4.mieste so stratou 1:29 min. na víťaza. Výsledky (stiahni tu)

I. kolo Zimného triatlonu

 Dňa 15.januára 2017 usporiadala OŠK Breza v spolupráci s Klubom zimného triatlonu Donovaly a Penziónom Pohoda Krušetnica I. kolo Slovenského pohára v Zimnom triatlone. Súťaže sa zúčastnilo 23 pretekárov. Celkovým víťazom v kategórii registrovaných sa stal Tomáš Jurkovič pred Matúšom Jurečkom a Petrom Sitárikom. V kategórii žien zvíťazila Katarína Drahovská. Medzi neregistrovanými zvíťazil Slavomír Praj z Vavrečky  kategóriu žien ovládla Petra Ferenčíková.. Výsledky (stiahni tu). Foto: štart pretekov (autor: M.Ľuba) - Viac foto vo fotoalbume.

 

II. kolo Viessmann pohára v Osrblí

 V dňoch 14. a 15.januára 2017 pokračovali biatlonové súťaže II.kolom Viessmann pohára pre kategórie dorastu a dospelých. V sobotnom rýchlostnom preteku sa na štart postavilo dohromady 72 pretekárov a náš klub reprezentovali iba súrodenci Maxový. Michaela v kat. junioriek vybojovala 3.miesto a v kat. 18-19 roč. dorastencov skončil Juraj na 11.mieste. Opäť sa darilo našim odchovankyniam vo farbách ŽP Šport Podbrezová, keď Majka Remeňová v kat. 18-19 roč. dorasteniek nedala súperkám šancu a po čistej streľbe zvíťazila s náskokom 1:46 minúty. V rovnakej kategórii skončila jej sestra Zuzana aj vďaka slabšej streľbe (3,2) na 6.mieste. V kat. 16-17 roč. dorasteniek skončila Anežka Smarkoňová na peknom 5.mieste. Výsledky sobota (stiahni tu). Foto: Víťazka rýchlostného preteku Mária Remeňová

 V nedeľu boli na programe preteky s hromadným štartom. V kategórii junioriek sa Miške Maxovej konečne podarila streľba, keď z dvadsiatich terčov netrafila iba dva (0,2,0,0). K tomuto výkonu pridala výborný beh a bolo z toho nakoniec jej prvé víťazstvo v tejto sezóne. Sestrám Remeňovým sa dnes vôbec nedarilo na strelnici - Mária 10 netrafených (0,2,4,4), Zuzana 9 netrafených terčov (3,1,4,1) a to ich odsunulo na 4. a 5.priečku. Prvé pódiové umiestnenie si po veľmi dobrom výkone na strelnici (0,0,1,1) a aj v behu vybojovala Anežka Smarkoňová, ktorá skončila na 2.mieste. Výsledky nedeľa (stiahni tu). Foto: Michaela Maxová 1.miesto v preteku s hromadným štartom (autor. J.Maxa)

 

Medzinárodné preteky olympijských nádejí

 V dňoch 20.-22.januára 2017 sa v Poľskom Koscielisku konali preteky olympiských nádejí v biatlone. Oravský región mal zastúpenie v našej odchovankyni Márii Remeňovej, ktorá súťažila v kategórii st. dorasteniek. V sobotnom rýchlostnom preteku skončila na 8.mieste. V nedeľnom vytrvalostnom preteku aj napriek slabšej streľbe (6 netrafených terčov z 20) podala výborný bežecký výkon, čo ju posunulo na pekné 4.miesto. (Foto: Mária Remeňová - tretia z prava)

 

 

 

III.kolo SP v behu na lyžiach

 V nedeľu 22.januára 2017 sa naši dvaja "bežkári" Slavo Praj a Mário Košút zúčastnili ďalšieho kolo slovenského pohára v behu na lyžiach. Na tratiach v Látkach sa pretekalo voľnou technikou a najlepšie si počínal veterán Slavo Praj, ktorý po veľmi dobrom výkone obsadil 2.miesto za J.Holigom z Martina. Mário Košút v kategórii st.dorastu obsadil pekné 8.miesto. Výsledky (stiahni tu). Foto: (Slavomír Praj 2.miesto v preteku na 10km voľnou technikou.)

 

 

 

 

 

I.kolo Viessmann pohára žiakov - dve víťazstvá pre Sebastiána Belicaja

 V dňoch 21. a 22.januára  2017 sa uskutočnilo I.kolo Viessmann pohára žiakov v biatlone. Na tratiach v areáli kúpaliska v Banskej Bystrici sa predstavili iba traja naši pretekári. V sobotu bol na programe rýchlostný pretek. O najlepší vstup do sezóny sa postaral najmladší žiak (10-11r.) Sebastián Belicaj, ktorý po skvelom výkone vybojoval 1.miesto. V rovnakej kategórii vo svojom prvom "veľkom preteku" dokázal Jakub Ferenčík aj napriek chorobe obsadiť veľmi dobré 4.miesto. V starších žiakoch (14-15r.) obsadil Benjamín Belicaj 14.miesto. Výsledky sobota (stiahni tu). Foto: Sebastián Belicaj - autor R.Belicaj

 

 V nedeľu sa súťažilo vo vytrvalostnom preteku. Svoj včerajší výkon zopakovali obaja mladší žiaci, keď Sebastián opäť zvíťazil a Jakub skončil štvrtý. Benjamín po slabšej streľbe obsadil napokon 19.miesto. Čiernym bodíkom pre organizátorov bolo odmeňovanie najlepších, keď "akosi pozabudli" na diplomy. Výsledky nedeľa (stiahni tu).

Foto: z ľava - Benjamín Belicaj, Jakub Ferenčík, Sebastián Belicaj

 

 

 

 

 

Majstrovstvá Európy v zimnom triatlone

 Dňa 28.januára 2017 sa v Estónskom Otepää konali Majstrovstvá Európy v zimnom triatlone. Náš klub reprezentoval "veterán" Peter Sitárik (1968) z Brezy, ktorý po veľmi dobrom výkone obsadil skvelé 4.miesto. Výsledky pozri na tejto linke. Slováci napokon zásluhou veterána Bohuslava Melicherčíka (1957) získali striebro a juniorka Lýdia Drahovská vybojovala bronzovú medailu.

Foto: Peter Sitárik - (autor: T.Jurkovič)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Biela stopa SNP

 V dňoch 28.-29.januára 2017 sa uskutočnil 44.ročník populárneho masového preteku. V sobotu boli na programe preteky voľnou technikou na 25 a 50 km. V oboch kategóriách mali zastúpenie aj pretekári z Hornej Oravy. Na 25 km trati si najlepšie počínal Jozef Madleňák (r.n. 1973) z O.Jasenice, ktorý skončil celkovo na 6.mieste a vo svojej kategórii obsadil výborné 2.miesto. V rovnakej kategórii skončil Marek Voška (1978) z Vasiľova na 6.mieste. Junior Mário Košút (1999) z Vavrečky skončil v hlavnej kat. mužov na peknom 18.mieste. V "Kráľovskej 50-tke" sa taktiež naši pretekári prezentovali výbornými výsledkami - Slavomír Praj (1974) z Vavrečky dobehol celkovo na krásnom 4.mieste a vo svojej kategórii 36-45 ročných obsadil skvelé 3.miesto. V kategórii 46-55 roč. sa darilo Jarovi Genšorovi (1969) z Námestova, ktorý skončil na peknom 7.mieste. V rovnakej kategórii skončili Miro Kasan (1968) z Vavrečky na 22.mieste a Jozef Jagelka (1967) zo Zubrohlavy na 30.mieste. Výsledky sobota (stiahni tu). Foto - Slavomír Praj 3.miesto

 V nedeľu boli na programe preteky klasickou technikou. Veľmi dobrú formu pretavil Slavo Praj do ďalšej medaily, keď celkovo na 30 km trati skončil na 6.mieste, ale vo svojej kategórii obsadil výborné 3.miesto. V juniorskej kategórii si Mário Košút vybojoval 8.miesto a jeho brat Juraj (2005) vo svojom "prvom veľkom preteku" obsadil pekné 6.miesto. Výsledky junior (stiahni tu). Výsledky dospelí (stiahni tu). Foto - bratia Mário a Juraj Košútový (autor - S.Praj)

 

 

 

 

 

II. kolo Viessmann pohára

 V dňoch 28.-29.januára 2017 sa na tratiach NBC v Osrblí uskutočnilo II. kolo Viessmann pohára v biatlone pre žiacke kategórie. Náš klub reprezentovali súrodenci Belicajový a Eliška Smarkoňová. V sobotných rýchlostných pretekoch nás opäť potešil najmladší žiak Sebastián Belicaj, ktorý po výbornom výkone zvíťazil s 2 sekundovým náskokom pred T.Kováčikom z Č.Balogu. Eliška Smarkoňová v kat. 14-15 roč. žiačok skončila na 9.mieste. Benjamn Belicaj obsadil 16.miesto. Výsledky (stiahni tu). Foto: z ľava: Jozef S., Eliška S., Sebastián B., Róbert B., Benjamín B. (autor: R.Belicaj)

 

 

 V nedeľných vytrvalostných pretekoch potvrdil svoju tohtoročnú dominanciu Sebastián Belicaj, ktorý nenašiel premožiteľa štvrtý-krát v rade. Tentoraz zvíťazil s náskokom 14 sekúnd pred A.Halvoníkom. Eliška Smarkoňová sa oproti včerajšku polepšila na 8.miesto a Benjamín Belicaj skončil na 14.mieste. Výsledky (stiahni tu). Foto: Sebastián Belicaj 1.miesto (autor - R.Belicaj)

 

 

 

 

II. kolo SP v zimnom triatlone

 Dňa 12.februára 2017 usporiadal KB Breza v spolupráci s OŠK Breza a Klubom zimného triatlonu Donovaly a Penziónom Pohoda Krušetnica II. kolo Slovenského pohára v Zimnom triatlone. V nádhernom počasí si 26 pretekárov zmeralo sily v behu, cyklokrose a v behu na lyžiach. Najlepším spomedzi registrovaných bol Matúš Jurečka z Bratislavy pred Slavomírom Prajom z Vavrečky a Petrom Kasmanom zo Žiliny. V ženskej kategórii zvíťazila Asia Garlewicz z Poľska. V Juniorkách zvíťazila Lýdia Drahovská z Piešťan a v Junioroch Mário Košút z Vavrečky. V neregistrovaných si najlepšie počínal Jaro Genšor a v ženskej kategórii Katarína Drahovská z Piešťan. Výsledky (stiahni tu). Foto: pred štartom (autor - Ľ.Ľubová). Viac foto nájdete vo fotoalbume.

 

III. kolo Viessmann pohára a M-SR v biatlone - ďalšie dve prvenstvá Sebastiána Belicaja

 V dňoch 11.-12.februára 2017 sa v Národnom biatlonovom centre v Osrblí uskutočnilo III.kolo Viessmann pohára a I.časť Majstrovstiev Slovenska v biatlone. V sobotu boli na programe rýchlostné preteky. Ďalším víťazstvom nás po veľmi dobrom výkone potešil Sebastián Belicaj, ktorý vyhral už piate preteky v rade - tentoraz s 12 sekundovým náskokom pred M.Sklenárikom  z Revúcej. V rovnakej kategórii skončil Jakub Ferenčík na 5.mieste. "Naše dorastenky" pod ŽP Šport sa opäť nestratili a po veľmi dobrých bežeckých výkonoch získala Zuzana Remňová 2.miesto a Anežka Smarkoňová 3.miesto. Výsledky sobota (stiahni tu). Foto: Tím KB Breza (autor M.Belicajová)

 V nedeľu sa konala I.časť Majstrovstiev Slovenska v biatlone. Súťažilo sa vo vytrvalostných pretekoch. V doobedňajšom programe si v kategórii junioriek vybojovala 3.miesto Michaela Maxová. Po obede súťažili o majstrovské tituly žiacke kategórie. Svoj prvý titul majstra SR si po veľmi dobrom výkone vybojoval Sebastián Belicaj, ktorý zvíťazil o 13 sekúnd pred T.Kováčikom z Č.Balogu. V rovnakej kategórii skončil Jakub Ferenčík na 5.mieste. Eliška Smarkoňová (14-15r. žiačky) skončila po slabšej streľbe rovnako ako včera na 10.mieste. Z našich odchovankýň vo farbách ŽP Šport Podbrezová sa najviac darilo Anežke Smarkoňovej (16-17r. dorastenky), ktorá po veľmi dobrej streľbe (0,1,1,0) skončila na 2.mieste za M.Hubačovou z Vyhní. V rovnakej kategórii obsadila Zuzana Remeňová 5.miesto a Júlia Baláková 12.miesto. Výsledky (stiahni tu). Foto: "Naše dorastenky" (autor A.Matejčík)

 

3. kolo SP v zimnom triatlone

 V nedeľu 19.februára 2017 sa na Králikoch uskutočnilo 3.kolo Slovenského pohára v zimnom triatlone. Horná Orava mala zastúpenie v šestici pretekárov KB Breza a ďalších päť bolo z klubu TT Vavrečka. V celkovom poradí sa najviac darilo Slavovi Prajovi z Vavrečky, ktorý zvíťazil pred našou dvojicou Petrom Sitárikom a Marekom Voškom. V junioroch sa z víťazstva tešil Mário Košút z Vavrečky. V štafetách zvíťazila naša trojica v zložení Juraj Maxa, Tomáš Kubas a Michaela Maxová. V kategórii neregistrovaných žien zvíťazila naša Petra Ferenčíková. Výsledky (stiahni tu). Foto: Hornooravský triatlonisti z KB Breza a TT Vavrečka (autor Juraj Maxa)

 

Majstrovstvá SR v zimnom triatlone.

 V sobotu 4.marca sa na tratiach v okolí vrchu Praděd v Českej republike konali spoločné Majstrovstvá Slovenska a ČR v zimnom triatlone. Náš klub reprezentovali dvaja pretekári - Peter Sitárik a Marek Voška. Marek v kategórii 30-39 r. skončil spomedzi Slovákov na 4.mieste. V kategórii 40-49 r. sa na štart postavilo dohromady 17 pretekárov. Celkovým víťazom sa po veľmi dobrom výkone stal Slavo Praj z Vavrečky. Náš Peter Sitárikobsadil celkové 5.miesto ale spomedzi Slovákov skončil druhý. V junioroch si majstrovský titul vybojoval Mário Košút z Vavrečky. Výsledky (stiahni tu). Foto: kategória 40-49 r. muži - 1.miesto Slavo Praj, 2.miesto Peter Sitárik, 3.miesto Peter Števánka (autor: M.Košút)

 

 

II.časť Majstrovstiev SR v biatlone - 2x zlato pre Sebastiána Belicaja a 2x striebro pre Michaelu Maxovú

 V dňoch 4. a 5.marca 2017 sa na tratiach NBC v Osrblí konala záverečná časť Majstrovstiev Slovenska v biatlone. Náš klub reprezentovala šestica pretekárov. V sobotu sa súťažilo v rýchlostných pretekoch. V kategórii junioriek sa našej Miške Maxovej podarila streľba, keď minula iba dva terče v ľahu a s dobrým bežeckým výkonom sa napokon prebojovala na pekné 2.miesto. Juraj Maxa v kategórii 18-19 ročných dorastencov obsadil 10.miesto. Z našich odchovankýň vo farbách ŽP Šport Podbrezová sa najviac darilo sestrám Remeňovým, ktoré na strelnici spravili zhodne po 5 chýb, ale aj napriek tomu sa dokázali prebojovať na "bedňu" - Mária získala zlatú medailu a Zuzana bronzovú medailu. V rovnakej kategórii obsadila Anežka Smarkoňová 10.miesto a Júlia Baláková 11.miesto. V poobedňajších pretekoch žiakov potvrdil svoju tohtosezónnu dominanciu opäť Sebastián Belicaj (10-11 roč.), ktorý aj napriek chorobe dokázal zvíťaziť o 3 sek. pred M.Sklenárikom z Revúcej. V rovnakej kategórii skončil Jakub Ferenčík na 5.mieste. V starších žiakoch skončil Benjamín Belicaj na 15.mieste a v rovnakej kategórií dievčat skončila Eliška Smarkoňová na 10.mieste. Výsledky sobota (stiahni tu). Foto: Sebastián Belicaj - 3-násobný Majster Slovenska v biatlone (autor R.Belicaj)

 V nedeľu boli na programe preteky s hromadným štartom. V dopoludňajších pretekoch dorastu a dospelých svoj včerajší úspech zopakovala juniorka Michaela Maxová, keď skončila po dobrom výkone na 2.mieste za víťazkou Laurou Chovanovou. Juraj Maxa (18-19 roč.) skončil na 10.mieste. V kategórii 16-17 roč. dorasteniek opäť dominovali sestry Remeňové. Tentoraz sa z majstrovského titulu tešila vďaka lepšej streľbe Zuzana Remeňová (0,1,2,0), ktorá zvíťazila pred sestrou Máriou (1,2,3,3). Veľmi pekné 4.miesto vybojovala Anežka Smarkoňová (2,1,2,0) a v rovnakej kategórii skončila Júlia Baláková na 9.mieste. V poobedňajších zápoleniach žiakov predviedol opäť skvelý výkon Sebastián Belicaj (10-11 r.), ktorý si tak pripísal na svoje konto tretí titul Majstra SR a v tejto sezóne neprehral ani raz z ôsmych pretekov. Veľmi pekné umiestnenie v rovnakej kategórii dosiahol aj Jakub Ferenčík, ktorý aj napriek štartu z posledného radu dokázal zabojovať a skončiť na peknom 4.mieste. V starších žiakoch skončil Benjamín Belicaj na 16.mieste a žiačka Eliška Smarkoňová obsadila 9.miesto. Výsledky nedeľa (stiahni tu). Foto: Michaela Maxová získala dve strieborné medaily z M-SR (autor F.Remeň) Viac foto nájdete vo fotoalbume.

Majstrovstvá SR v behu na lyžiach

 V dňoch 25. a 26.marca 2017 sa uskutočnila záverečná časť Majstrovstiev Slovenska v behu na lyžiach. Na výborne pripravených tratiach na Štrbskom Plese boli v sobotu na programe preteky v šprinte klasickou technikou. Náš klub reprezentovali súrodenci Belicajový, ktorým sa príliš nedarilo a obsadili napokon: Sebastián 8.miesto, Benjamín 16.miesto. Výsledky sobota (stiahni tu). Foto: hromadné preteky kat. st.dorastenky (zľava) 2.Mária Remeňová, 1.Z.Šefčíková, 3.R.Gabčíková (autor: ŽP Šport Podbrezová)

V nedeľných pretekoch s hromadným štartom sme mali zastúpenie v kategórii mužov a dorastencov. V hlavnej mužskej kategórii na trati 30 km voľnou technikou obsadil Slavomír Praj 10.miesto - zvíťazil Peter Mlynár pred Matejom Kazárom. V kategórii st. dorastu obsadil Mário Košút na trati 15 km 15.miesto. Veľmi dobrú zimnú sezónu úspešne ukončili aj naše odchovankyňe sestry Remeňové (aktuálne vo farbách ŽP Šport Podbrezová). V kategórii st. dorasteniek sa na trati 10 km voľným štýlom vyrovnali najlepším bežkyniam na lyžiach na Slovensku. Mária počas celej trate udávala tempo spolu so Zuzanou Šefčíkovou, ktorá ju napokon krátko pred cieľom predbehla a zvíťazila. Mária si tak 2.miestom vybojovala svoju prvú medailu z Majstrovstiev SR v behu na lyžiach. Jej sestra Zuzana rovnakým spôsobom prehrala súboj o tretie miesto s Rebekou Gabčíkovou. V rovnakej kategórii skončila Júlia Baláková na 7.mieste. V ml. dorastenkách obsadila Anežka Smarkoňová 17.miesto. Výsledky nedeľa (stiahni tu).

Konečné rebríčky SZB - ZIMA 2017

Slovenský zväz biatlonu zverejnil konečné rebríčky po zimnej sezóne 2017. Náš klub túto sezónu reprezentovalo iba šesť pretekárov a to sa odrazilo na konečnom umiestnení. V žiackych kategóriách sme skončili na 12.mieste a celkovo na 15.mieste spomedzi 23 klubov. V jednotlivcoch počas sezóny najlepšie výkony podával Sebastián Belicaj, ktorý v kategórii 10-11 ročných žiakov zvíťazil so ziskom 500b. V rovnakej kategórii skončil Jakub Ferenčík na peknom 5.mieste. V kategórii 20-21 ročných junioriek obsadila naša Michaela Maxová 3.miesto. Rebríčky (stiahni tu).