I. kolo Viessmann pohára v biatlone

 V dňoch 25.-26.januára 2020 sa na tratiach NŠC v Osrblí uskutočnilo úvodné kolo Viessmann pohára. V sobotu boli na programe rýchlostné preteky. Náš klub svojim výkonom potešila Eliška Ferenčíková, ktorá na trati 2 km klasickou technikou vybojovala 4.miesto s iba 3-sekundovou stratou na bronzovú pozíciu. V kategórii st. žiakov 14-15 roč. skončil Sebastián Belicaj na 8.mieste a Jakub Ferenčík na 14.mieste. Výsledky sobota (stiahni tu).

V nedeľných rýchlostných pretekoch s 5 sekundovým intervalovým štartom sa opäť darilo Eliške Ferenčíkovej (10-11 roč.), ktorá na 2 kilometrovej trati podala veľmi dobrý výkon a skončila na krásnom 3.mieste. V starších žiakoch sa našej dvojici nedarilo na strelnici, keď Sebastián Belicaj minul 6 terčov a Jakub Ferenčík až 9 terčov. Sebastián napokon obsadil 8.miesto a Jakub 16.miesto. Výsledky nedeľa (stiahni tu). Foto: Eliška Ferenčíková – 3.miesto v rýchlostných pretekoch – (autor R.Ferenčík)

Z našich odchovancov sa v kategórii starších dorastencov predstavil Benjamín Belicaj (ŠKP B.Bystrica)), ktorý v sobotu aj v nedeľu obsadil zhodne 9.miesto. V kategórii starších dorasteniek Anežka Smarkoňová (ŠK Železiarne Podbrezová) obsadila v sobotu 11.miesto a v nedeľu si polepšila na 10.miesto.