V prvý májový víkend sa viacerí naši členovia rozhodli podporiť výbornú myšlienku svojho predsedu Juraja Maxu. Ten naplánoval beh okolo Oravských kostolov čím sa podarilo v ťažkých časoch koronavírusu spojiť aspoň takto symbolicky celú Oravu.

V nedeľu 3.mája 2020 sa tak 26 bežcov v okrese Námestovo a desiatka bežcov v okrese Tvrdošín rozbehla, aby postupne navštívili všetky Božie chrámy a vytvorili tak symbolickú reťaz. V Námestove bol štart hromadný (o 9:00 hod) od jednotlivých kostolov a každý bežec si mohol odbehnúť ľubovoľný počet úsekov. Trať merala 142 km, ale keďže sa niektoré úseky bežcom prelínali tak dohromady zabehli skoro 200 km. Dvaja cyklisti ešte prešli dohromady 180 km. Trasa viedla: Rabča, Rabčice, Zubrohlava, Bobrov, Klin, Námestovo, Vavrečka, Ťapešovo, Lokca, Vasiľov, Babín, Hruštín, Vaňovka, Krušetnica, Lomná, Or.Lesná, Zákamenné, Novoť, Mútne, Beňadovo, Breza, Or.Jasenica, Or. Veselé, Sihelné, Or. Polhora a Rabča. Za KB Breza si úseky odbehli: Marek Voška, Sebastián Belicaj, Benjamín Belicaj, Róbert Belicaj. Trasu absolvovali na bicykli aj Peter Sitárik a Juraj Maxa. Foto: trasa behu  okrese Námestovo

 V Tvrdošíne sa bežci pod vedením Viktora Fonfera rozhodli pre štafetový beh. Na trať dlhú cca 85 km sa vydali už skoro ráno a trasa viedla: Tvrdošín, Zemianská dedina, Nižná, Podbieľ, Oravský Biely Potok, Habovka, Zuberec, Oravice, Vitanová, Hladovka, Suchá Hora, Čimhová, Liesek, Brezovica, Trstená, Ústie, Štefanov, Staré Medvedzie, Tvrdošín. Foto: medaila pre účastníkov behu v Tvrdošíne

Prešlo len 5 dní od úspešného absolvovania behu okolo Oravských kostolov a 8.mája partia 13 bežcov z BUM-ka Námestovo a Bike Run Zubrohlava zabehla trasu v okrese Námestovo štafetovým spôsobom. Celkovo ubehli 132 km. Štafeta sa rozbehla už od 4:00 hod. ráno z Rabče aby o 18:00 hod. dobehla z Or. Polhory späť do Rabče. Jeden úsek štaety si odbehol aj Juraj Maxa.

V rovnaký deň sa k výzve pridala aj desiatka bežcov v okrese Dolný Kubín pod vedením Michala Streža. Spolu odbehli 115 km, nastúpali 4416 metrov a navštívili 24 obcí a jedno mesto.