V dňoch 5.-6.septembra 2020 sa vo Vyhniach uskutočnilo II. kolo Viessmann pohára v letnom biatlone. Súťažilo sa v rýchlostných pretekoch a v rýchlostných pretekoch s 5 sekundovým intervalovým štartom. Náš klub opäť nemal na štarte svojich pretekárov, ale o výborné výsledky sa stále starajú naši odchovanci. V sobotných klasických rýchlostných pretekoch si Sebastián Belicaj v kategórii st. žiakov (14-15 r.) vybojoval 3.miesto so stratou iba 15 sekúnd na víťaza F. Ševčíka z ČR. Spomedzi Slovákov obsadil tak 2.miesto. Jeho brat Benjamín v kategórii st. dorastencov (17-19 r.) spravil na strelnici až 6 chýb a to ho odsunulo na konečné 7.miesto, ale spomedzi Slovákov obsadil 4.miesto. V kategórii juniorky 20-22 rokov si veľmi dobre počínali sestry Mária a Zuzana Remeňové, keď Mária po streľbe (1,1) zvíťazila a Zuzana ktorá spravila na strelnici o jednu chybu viac obsadila 3.miesto. Výsledky sobota – (stiahni tu). Foto: Rýchlostné preteky s int. štartom: 1. Mária Remeňová, 2. Zuzana Remeňová – autor (ŽP Podbrezová)

V nedeľu boli na programe opäť rýchlostné preteky v ktorých štartovali pretekári v 5 sekundových intervaloch. Najviac sa opäť darilo sestrám Remeňovým. Mária o svojom víťazstve rozhodla na strelnici, keď minula iba jeden terč a druhá Zuzana až dva. V cieli bol medzi nimi rozdiel 19 sekúnd. Obe juniorky dosiahli lepší čas ako všetky pretekárky v hlavnej ženskej kategórii. Sebastián Belicaj sa o lepší výsledok pripravil na strelnici kde minul až 4 terče a to ho odsunulo na konečné 4. miesto, ale spomedzi Slovákov bol na 3.mieste. Jeho brat Benjamín v st. dorastencoch doplatil na slabú streľbu keď netrafil až osem terčov (4,4) a to ho odsunulo až na 10.miesto. Výsledky nedeľa – (stiahni tu). Ďalšie kolo Viessmann pohára a I. časť Majstrovstiev Slovenska v letnom biatlone je na programe najbližší víkend 12.-13.septembra v Predajnej.


Vertical Kuzminovo

 V utorok 1.septembra 2020 sa v Dolnom Kubíne uskutočnil beh do vrchu – Kuzmínovo Vertical. Trať merala síce len 700 metrov, ale prevýšenie  bolo až 150 metrov. Úvodný ročník absolvovalo viac ako 40 pretekárov a najrýchlejšie to zvládol Juraj Laštík z Dolného Kubína, ktorý porazil nášho Róberta Judiaka iba o 4 sekundy. Ďalší náš pretekár Marek Voška dobehol na celkovom 8.mieste, ale svoju kategóriu nad 40 rokov vyhral. Výsledky – (stiahni tu). Foto: Robko Judiak na trati – autor Miloš Grznár