V dňoch 12.-13.júna 2021 sa v NBC Osrblie konali prvé preteky letnej biatlonovej sezóny. V sobotu boli na programe rýchlostné preteky. Keďže náš klub nemal žiadne zastúpenie, tak sme očakávali aký vstup do sezóny budú mať naši odchovanci. Svoje prvé preteky s malorážkou absolvoval Sebastián Belicaj, ktorý v kat. dorast A (15 ročný) obsadil po 7 chybách na strelnici 4.miesto. Benjamín v kat. dorast B (16-18 ročný) taktiež netrafil 7 terčov a obsadil 11.miesto. Suverénne si v kategórii junioriek (19-21 ročné) počínali sestry Remeňové reprezentujúce ŠK Železiarne Podbrezová, keď obsadili prvé dve miesta – Zuzana po streľbe (1,2) porazila Máriu (1,3)  o 23 sekúnd. Celkové výsledky boli do určitej miery ovplyvnené nezrovnalosťami časomiery. Výsledky sobota – stiahni tu.

Foto: Zuzana (v strede) a Mária Remeňová (v pravo) z pretekov s hromadným štartom – autor: archív ŠK Žel. Podbrezová

Foto: Zuzana (v strede) a Mária Remeňová (v pravo) z pretekov s hromadným štartom – autor: archív ŠK Žel. Podbrezová

V nedeľu boli na programe preteky s hromadným štartom, kde sa Oravským biatlonistom opäť darilo. Sebastián Belicaj aj napriek 9 nepresným výstrelom (2,1,2,4) predviedol výborný bežecký výkon a napokon obsadil 2.miesto. Ešte viac sa darilo Benjamínovi Belicajovi, ktorý minul 6 terčov (0,1,3,2), ale parádny bežecký výkon ho vyniesol na 1.miesto. Sestry Remeňové opäť obsadili miesta na bedni, len tentokrát sa medzi víťaznú Zuzanu (1,0,1,0) a tretiu Máriu (1,0,2,2) vklínila ich tímova kolegyňa Ema Kapustová.

Výsledky nedeľa – stiahni tu.

Foto: Sebastián a Benjamín Belicajový zo Zákamenného (obaja ŠKP B.Bystrica) – autor (M.Belicajová)

Beh okolo kostolov Bielej Oravy

 V nedeľu 13.júna si bežci z OBL-ky pod vedením nášho predsedu Juraja Maxu odbehli trasu okolo Kostolov Bielej Oravy. Približne 70 bežcov aj cyklistov sa rozhodlo v chladnom počasí odbehnúť si vybranú trať. Nezáležalo na tom či je to profi bežec alebo len turista ktorý úsek odkráčal, ale išlo o naplnenie krásnej myšlienky ako spojiť všetky dediny Bielej Oravy prostredníctvom ich kostolov. Veľké ĎAKUJEM patrí všetkým zúčastneným a hlavne množstvu detí, ktoré spolu s rodičmi nelenili a pridali sa k dobrej veci. Z klubov mali najpočetnejšie zastúpenie TT Vavrečka, MK Tvrdošín, Orava tím, KB Breza, Bike run Zubrohlava, Oravan Or.Jasenica.

Za podporu ďakujeme: pekné medaily a vecné ceny Ján Jankola, za tričká firme APTOCAR a ďalším sponzorom Marek Voška, Pizzeria Oskarka, KB Breza. Dúfame, že sa z tohto behu stane tradícia a budúci rok na jar sa opäť stretneme.