V dňoch 29.-30.januára 2022 sa v Osrblí uskutočnilo II. kolo Viessmann pohára pre kategórie dorastu a dospelých.

Na tratiach Národného biatlonového centra v Osrblí sa po oba dni bežali rýchlostné preteky. V kategórii Dorast A (16 roční) si skvelo počínal náš odchovanec a aktuálne člen ŠKP Banská Bystrica Sebastián Belicaj. V sobotu na strelnici dosť fúkalo a to sa odzrkadlilo na slabšej streľbe viacerých pretekárov. Sebastián minul až 4-krát (1,3), ale vďaka výbornému behu zdolal súperov s rovnakou streľbou o viac ako minútu a pripísal si na svoje konto prvé tohtoročné víťazstvo. V kategórii Dorast B (17-19 roční) sa predstavil aj Benjamín Belicaj, ktorý ale na strelnici netrafil až 5 terčov (3,2) a to ho odsunulo na konečné 8.miesto.

V nedeľu Sebastián spravil na strelnici rovnako 4 chyby (1,3), ale opäť vďaka skvelému behu na trati 6 km zdolal druhého v poradí Martina Zlevského so streľbou (1,2) iba o 9 skúnd. Ďalší pretekári zaostali za Sebastiánom o viac ako 2 minúty.

Výsledky sobota+nedeľa (stiahni tu) . Foto: Sebastián Belicaj – autor Monika Belicajová

Benajmín Belicaj v nedeľu zo zdravotných dôvodov neštartoval. Teraz sa bude pripravovať na Majstrovstvá sveta juniorov a kadetov, ktoré sa konajú od 23.februára v Americkom stredisku Soldier Hollow.