V dňoch 18.-19.februára 2023 sa konali ďalšie dve kolá SP v behu na lyžiach. V sobotu sa súťažilo v Osrblí, kde ŠKP B.Bystrica organizovala Memoriál Jozefa Michalecha a Gustáva Schlanka. Náš klub reprezentovala dvojica Peter Sitárik a jeho manželka Mária Sitáriková. Peter v kategórii 50-59 r. bežal trať 10 km voľnou technikou a po veľmi dobrom výkone s časom 32:01 min. napokon obsadil pekné 3.miesto. V kategórii žien nad 50 rokov sa po prvý krát v tejto sezóne postavila na štart aj jeho žena Mária, ktorá na trati 5 km voľne porazila svoju jedinú súperku a s náskokom 17 sekúnd zvíťazila. Ich vnučka Klaudia Sitáriková reprezentujúca KBL Jasná Lipt. Mikuláš skončila v kategórii ml. žiačok r. 2011 na peknom 5.mieste.
Na pretekoch sa zúčastnili aj ďalší Oravský pretekári z Vavrečky, ktorí však reprezentujú klub ŠKP Námestovo. V kategórii 40-49 r. mužov skončil Slavomír Praj na 4.mieste, v kategórii muži do 30 rokov skončil Mário Košút na 6.mieste. Spomedzi mladších žiakov (r. 2012) dosiahol najlepšie umiestnenie Viktor Chajdiak, ktorý skončil na 9.mieste, na 20.mieste dobehol Pavol Holmík a na 22.mieste Eliáš Vojtechovský. V kategórii ml. žiakov r. 2011 skončil Ján Buc na 13.mieste. Výsledky Osrblie – stiahni tu.

 V nedeľu sa naši dvaja pretekári presunuli na preteky do strediska Látky – Prašivá. Obaja najprv v doobedňajších žiackych pretekoch povzbudzovali svoju vnučku Klaudiu, ktorá napokon na trati 1,4 km klasicky skončila na 6.mieste. Až na záver celého programu štartovali veteránske kategórie a Sitárikovci opäť nesklamali. Peter sa na náročnej 7,5 km trati hneď od začiatku držal na špici „pelotónu“ a kontroloval si tak svojich najväčších súperov zo svojej kategórie. Postupne im z čela odbehla trojica mladších pretekárov a tak sa mohol sústrediť na súboj s F. Klementom s ktorým o deň skôr v Osrblí prehral o 7 sekúnd. Tentokrát si však dal väčší pozor a držal si ho na dištanc. Napokon mu v jednom z kopcov ušiel a vybudoval si asi 30 sekundový náskok, ktorý si napokon udržal až do cieľa. Pripísal si tak svoje prvé tohtoročné víťazstvo. Ďalšie víťazstvo do rodinnej zbierky pridala na trati 5 km po veľmi dobrom výkone aj jeho manželka Mária. Výsledky Látky – stiahni tu

 Foto: hore – Peter Sitárik 3.miesto v Osrblí a dolu Mária Sitáriková 1.miesto v Osrblí – autor L.Sitáriková