Sezóna LETO 2013


Začíname s prípravou na novú sezónu !!!

 Od 1. mája sme začali po mesačnej pauze s tréningom na novú letnú sezónu v biatlone. Tréningy sú v Utorok, Štvrtok a Sobotu vždy od 16:00 hod. na ihrisku pod Hájom. V prípade záujmu radi privítame do našich radov aj nových pretekárov s rokom narodenia 2003 a mladších. Tabuľka s aktuálnymi výsledkami z kontrolných pretekov je v sekcii "Kalendár podujatí". Foto z tréningov nájdete vo fotoalbume.

 

 

 

Na úvod letnej sezóny sme získali 2x striebro a 1x bronz.

 V dňoch 1.-2.júna 2013 sa v Revúcej konalo úvodné kolo Viessmann pohára v letnom biatlone. V sobotnom vytrvalostnom preteku si naši pretekári vybojovali tri medaile. O dve strieborné sa po veľmi dobrých výkonoch postarali Michal Sitárik a Eliška Smarkoňová, pre ktorú to bolo prvá medaila z biatlonu. Bronz pridala aj napriek slabšej streľbe mladšia dorastenka Michaela Maxová. Ostatným úvod sezóny nevyšiel podľa ich predstáv a skončili nasledovne (neoficiálne): 7. Tomáš Kubas, 11. Nikola Kormaňáková, 12. Juraj Maxa, 14. Júlia Baláková, 15. Adela Durčáková, 12. Anežka Smarkoňová.

V nedeľnom rýchlostnom preteku naši najmladší M. Sitárik a E. Smarkoňová opäť atakovali medailové pozície, ale napokon obsadili zhodne 4.miesta. V kategórii 12-13.r. žiačok si dobre počínali Júlia Baláková a Adela Durčáková keď skončili na 4. a 5.mieste. Ostatní skončili nasledovne: 11. Anežka Smarkoňová, 12. Nikola Kormaňáková, 12. Tomáš Kubas - dostal penalizáciu 1 min za neodbehnuté tr. kolo. Kompletné výsledky (stiahni tu).

Z II. kola Viessmann pohára v Predajnej si odnášame 5 medailí

 V dňoch 22. a 23. júna 2013 sa na tratiach v Predajnej koná II. kolo Viessmann pohára v letnom biatlone. V úvodný deň boli na programe rýchlostné preteky kde nám veľkú radosť spravila Eliška Smarkoňová, ktorá po jednej chybe na strelnici svojim súperkám nedala šancu a zvíťazila. Ďalšiu medailu pridala po dobrej streľbe (7 z 10) Mária Remeňová, ktorá obsadila krásne 3.miesto. V prvej desiatke sa umiestnili ešte 5. M. Maxová, 7. M. Sitárik a A. Smarkoňová, 9. D. Matysová. Výsledky sobota (stiahni tu).

V nedeľu pokračovala súťaž stíhacím pretekom kde sme opäť dosiahli na medaily. O dve strieborné medaile sa po výborných výkonoch postarali Eliška Smarkoňová a Mária Remeňová. Svoju prvú medailu z biatlonu si v strhujúcom finiši vybojovala Anežka Smarkoňová, ktorá s náskokom 0,1 sekundy skončila na výbornom 3.mieste. Do prvej desiatky sa ešte prebojovali: 4. Michaela Maxová, 6. Zuzana Remeňová, 9. Diana Matysová. V silnej konkurencii sa zvyšok našich pretekárov po nevyrovnaných výkonoch na strelnici umiestnil v druhej desiatke výsledkových listín. Výsledky nedeľa (stiahni tu).

Úspešné predstavenie našich na pretekoch v Maďarsku.

 V sobotu 10. augusta 2013 sa v Maďarskom Galyatető uskutočnili preteky v letnom biatlone. Náš klub reprezentovala trojica pretekárov. V kategórii ml. dorasteniek sa výborným výkonom predviedla Michaela Maxová, ktorá s prehľadom zvíťazila. V kategórii starších žiakov štartovala až šestica Slovákov a obaja naši zástupcovia sa prebojovali na "bedňu" keď Tomáš Kubas skončil druhý a Juraj Maxa tretí - víťazom sa stal Lukáš Ottinger z Revúcej.

 

 

 

Bilancia z Majstrovstiev Slovenska: zlato pre Michala Sitárika a striebro pre Elišku Smarkoňovú !!!

 V sobotu 7.septembra 2013 boli na programe rýchlostné preteky a našim pretekárom sa podarilo 2x prebojovať na "bedňu". Najlepší výsledok si pripísal Michal Sitárik, ktorý po jednej chybe na strelnici skončil tesne na 2. mieste. Druhú medailu pridala v kategórii ml. dorasteniek Michaela Maxová, ktorá skončila na 3.mieste. Ostatným sa nedarilo na strelnici a skončili nasledovne: 5. Anežka Smarkoňová, 6. Eliška Smarkoňová, 8. Diana Matysová, 9. Nikola Kormaňáková, 10. Juraj Maxa, 10. Zuzana Remeňová, 11. Júlia Baláková, 14. Tomáš Kubas, 16. Adela Durčáková, 23. Natália Slovíková. Výsledky sobota (stiahni tu).

 Foto: Majster Slovenska v letnom biatlone v preteku s hromadným štartom - Michal Sitárik

V nedeľu pokračovala súťaž I. časťou Majstrovstiev Slovenska v preteku s hromadným štartom. Najviac trate v Predajnej priali našim najmladším, keď po výbornom výkone Michal Sitárik získal svoj prvý titul Majstra Slovenska v letnom biatlone. Ďalšiu medailu tentokrát striebornú získala po strhujúcom bežeckom výkone Eliška Smarkoňová. Ostatní naši skončili nasledovne: 5. Zuzana Remeňová, 7. Júlia Baláková, 7. Nikola Kormaňáková, 7. Michaela Maxová, 9. Juraj Maxa, 13. Anežka Smarkoňová, 14 Tomáš Kubas, 14. Adela Durčáková. Výsledky (stiahnu tu).

Z Majstrovstiev Slovenska vo Vyhniach si zásluhou súrodencov Maxových odnášame striebro a bronz !!

  V úvodný deň Majstrovstiev Slovenska 14.-15.9.2013 sme po veľmi dobrom výkone Michaely Maxovej získali striebornú medailu v kategórii ml. dorasteniek. Ostatným sa príliš nedarilo na strelnici a obdsadili nasledovné pozície (streľba): 8. Juraj Maxa (4-2), 10. Tomáš Kubas (2-3), 5. Mária Remeňová (1-1), 7. Zuzana Remeňová (2-1), 13. Júlia Baláková (1-3), 15. Anežka Smarkoňová (1-4), 16. Adela Durčáková (0-3), 22. Natália Slovíková (3-2), 15. Michal Sitárik (4.min prirážka za nevystrelené náboje), 6. Eliška Smarkoňová (3). Z prípravkárov sa na krásnom 2.mieste umiestnil Juraj Sitárik a po čistej streľbe sa na výbornom 3.mieste umiestnila Nina Kubasová. Výsledky sobota (stiahni tu).

 V nedeľu pokračovala súťaž rýchlostným pretekom v ktorom nám veľkú radosť spravil Juraj Maxa, keď po dobrej streľbe 7/10 a najlepšom bežeckom čase finišoval na krásnom 3.mieste so stratou 19 sekúnd na víťaza. Ostatní skončili nasledovne: 6. Michaela Maxová, 6. Michal Sitárik, 6. Eliška Smarkoňová, 8. Júlia Baláková, 9. Anežka Smarkoňová, 9. Tomáš Kubas, 14. Mária Remeňová, 16. Zuzana Remeňová, 20. Adela Durčáková, 24. Natália Slovíková.  Výsledky (stiahni tu).

Naši biatlonisti úspešný aj v okresnom kole cezpoľného behu

V utorok 24. septembra 2013 sa v okolí futbalového štadióna v Breze konalo okresné kolo cezpoľného behu pre žiakov základných a stredných škôl (kategórie starších žiakov a mladších dorastencov). Naši biatlonisti tentokrát reprezentovali svoje školy a počínali si veľmi dobre. Medzi dorastenkami si pre víťazstvo dobehla Miška Maxová (Gymnázium Námestovo), v kategórii starších žiakov zase triumfoval Tomáš Kubas (ZŠ Breza) a všetky tri miesta na "bedni" sme obsadili v kategórii starších žiačok keď zvíťazila Anežka Smarkoňová (ZŠ Novoť) pred Máriou Remeňovou (ZŠ Hruštín) a treťou Zuzanou Remeňovou (ZŠ Hruštín). Všetci sa zároveň kvalifikovali na krajské kolo. Mimo poradia štartoval aj Juraj Maxa ml., ktorý po veľmi dobrom výkone skončil medzi dorastencami na peknom 3.mieste.

Memoriál hrdinov SNP v Predajnej

 V sobotu 5. októbra 2013 sa na strelnici Šimáň v Predajnej uskutočnil 32. ročník Memoriálu hrdinov SNP a otvorené majstrovstvá Banskobystrického kraja v letnom biatlone. Náš klub reprezentovalo 8 pretekárov. Najlepšie si počínala dvojica Juraj Maxa ml. a Zuzana Remeňová, ktorí sa umiestnili vo svojich kategóriách zhodne na 2.mieste. Štvrté miesto získala Mária Remeňová a Michal Sitárik. V ml. dorastenkách sa Miške Maxovej nevydarila streľba a skončila napokon na 5.mieste. Tomáš Kubas na strelnici netrafil až 7 terčov a skončil na 9. mieste. Júlia Baláková pokazila druhú streľbu kde minula až 4 terče a napokon skončila na 11. mieste. V prípravkároch obsadila 4.miesto Nina Kubasová. Výsledky (stiahni tu).

 

Úspešné zavŕšenie sezóny na III. ročníku Porubského behu

 V sobotu 12. októbra 2013 sme sa zúčastnili III. ročníku Porubského behu v Gäceli, kde sme uzatvorili letnú pretekársku sezónu. Za nádherného počasia sa našim žiakom darilo keď si zásluhov štvorice Eliška Smarkoňová, Mária Remeňová, Anežka Smarkoňová a Tomáš Kubas pripísali na svoje konto víťazstvá vo svojich kategóriách. Tretie miesto obsadili v mladších dorastencoch Michaela Maxová a jej brat Juraj Maxa ml.. Štvrtú priečku obsadili Zuzana Remeňová a Adam Náčin. Na piatom mieste dobehol Michal Sitárik. V kategórii prípravkárov sa z víťazstva tešila Nina Kubasová a 3.miesto obsadil Juraj Sitárik. Výsledky (stiahni tu).