Sezóna ZIMA 2014


V úvodnom kole Viessmann pohára sme získali bronz zásluhou Michaely Maxovej

V sobotu 28. decembra 2013 sa v Osrblí konalo úvodné kolo Viessmann pohára v biatlone pre kategórie dorastu a dospelých. Náš klub reprezentovali súrodenci Juraj a Michaela Maxový.

 V sobotnom rýchlostnom preteku si svoju premiéru s malorážkou odbil Juraj Maxa ml., ktorý v prvej položke minul až 4 terče, v stojke len jeden a napokon skončil na 10.mieste. Miška Maxová minula v oboch položkách po 2 terče a po dobrom bežeckom výkone skončila na výbornom 4.mieste. Výsledky (stiahni tu). 

V nedeľnom preteku s hromadným štartom nás výborným výsledkom potešila Michaela Maxová, ktorá na strelnici minula z 15 terčov iba tri a po dobrom bežeckom výkone napokon obsadila skvelé 3.miesto. Miška tak získala svoju prvú medailu v dorasteneckej kategórii. Jurajovi Maxovi ml. sa nepodarila streľba a skončil na 11. mieste. Výsledky (stiahni tu).

Foto: Laura Chovanová, Miška Maxová,  a Ninka Kubasová

 

 

I.kolo Viessmann pohára žiakov a II. kolo VP dorastu+dospelých v Osrblí

 V sobotu 18.januára 2014 sa v Osrblí koná úvodné kolo Viessmann pohára žiakov a II. kolo VP dorastu a dospelých. Na štart pretekov je prihlásených viac ako 300 pretekárov. Dúfame že sa našim podarí v takejto kunkurencii vybojovať nejaký dobrý výsledok :).

Foto: Tomáš Kubas

Na rozbitých tratiach sa na našich zverencoch prejavil tréningový deficit a keď sa k tomu pridali chyby na strelnici nebolo možné na lepšie výsledky pomýšľať. Najlepší výsledok sa podaril Eliške Smarkoňovej ktorá skončila na 5.mieste. Dobrá streľba pomohla Jurajovi Maxovi ml. k peknému výsledku, keď spomedzi 34 pretekárov skončil na 13. mieste. Ostatní skončili nasledovne : 9. Tomáš Kubas, 11. Júlia Baláková, 11. Adela Durčáková, 12. Michal Sitárik, 17. Anežka Smarkoňová, 19. Diana Matysová, 26. Miška Maxová. Oficiálne výsledky sobota (stiahni tu). 

V nedeľnom vytrvalostnom preteku sa väčšine našich pretekárov podarila slušná streľba a to sa odrazilo aj na výsledkoch. V kat. ml. dorasteniek sa Michaela Maxová umiestnila na celkovom 11.mieste ale spomedzi Sloveniek skončila na výbornom 2. mieste. Veľmi dobrý výkon predviedla aj Eliška Smarkoňová, ktorá skončila na 4.mieste a Tomáš Kubas aj napriek trom chybám na strelnici obsadil pekné 5.miesto. Ostatní skončili nasledovne: 9.miesto Júlia Baláková, 9. Diana Matysová, 10. Michal Sitárik, 11. Anežka Smarkoňová, 15. Adela Durčáková, 23. Juraj Maxa ml. Výsledky nedeľa (stiahni tu).

Peter Sitárik na Európskom pohári v zimnom triatlone

 V nedeľu 26.januára sa v Lotyšskej Sigulde konal Európsky pohár v zimnom triatlone. Náš klub reprezentoval Peter Sitárik (r. 1968), ktorý súťažil v kategórii veteránov (45-49 roč.). Trať pozostávala z behu na 5 km + cyklokros na 7 km a záverečný beh na lyžiach na 7 km. Po úvodnom behu sa pohyboval na priebežnom 5.mieste, ale na bicykli nabral pre poruchu reťaze značnú stratu. V záverečnom behu na lyžiach sa snažil dohnať najlepších a napokon skončil na veľmi dobrom 10.mieste vo svojej kategórii a z 80-tich štartujúcich veteránov na celkovom 28.mieste. Výsledok je o to hodnotnejší, že sa Peter pripravuje v úplne amatérskych podmienkach a takejto medzinárodnej súťaže sa zúčastnil prvý - krát. K výsledku mu Gratulujeme!! Výsledky (stiahni tu). Na foto: Peter Sitárik pri behu (vľavo s č. 200)

II. kolo Viessmann pohára v Osrblí

 V sobotu 1.februára 2014 pokračovali súťaže v biatlone II. kolom Viessmann pohára pre žiacke kategórie. Náš klub reprezentovalo 8 pretekárov. V sobotnom rýchlostnom preteku sa najlepší výsledok podaril našej najmladšej pretekárke Eliške Smarkoňovej, ktorá skončila na 4.mieste. Michal Sitárik zaváhal v prvej streleckej položke kde netrafil až 3 terče čo ho napokon odsunulo na celkové 6.miesto. Diana Matysová po jednej minele na strelnici a trochu slabšom behu obsadila tiež 6.miesto. Júlia Baláková taktiež zaváhala na strelnici len raz a skončila na 7.mieste. Ďalší skončili nasledovne: 12. Anežka Smarkoňová, 14. Tomáš Kubas. Výsledky sobota (stiahni tu).

Foto: Diana Matysová so svojimi rodičmi.

V nedeľnom vytrvalostnom preteku sa najlepší výsledok opäť podaril Eliške Smarkoňovej, ktorá skončila na 4.mieste. Jej sestra Anežka po jednej chybe na strelnici vybojovala napokon pekné 7.miesto. Výsledky nedeľa (stiahni tu).

V II.kole SP v behu na lyžiach bronz Michala Sitárika

 V nedeľu 9.februára 2014 sa konalo ďalšie kolo Slovenského pohára v behu na lyžiach. Pôvodne sa preteky mali konať na tratiach v Gerlachove, ale pre nevhodné snehové podmienky boli presunuté na Štrbské Pleso. Náš klub reprezentovali štyria pretekári. V kategórii ml. dorastencov sa na trati dlhej 6 km Tomáš Kubas umiestnil na 7.mieste a Juraj Maxa na 10.mieste. V starších dorastenkách Michaela Maxová obsadila 5.miesto. Najlepší výsledok sa však podaril mladšiemu žiakovi Michalovi Sitárikovi, ktorý po veľmi dobrom výkone skončil na 3.mieste. Výsledky (stiahni tu).

 

 

Bronz z Majstrovstiev Slovenska pre Elišku Smarkoňovú !!

V sobotu 15. februára 2014 pokračovali biatlonové súťaže III. kolom Viessmann pohára. Náš klub reprezentovalo 9 žiakov. V rýchlostnom preteku sa našim opäť nedarilo na strelnici. Výnimkou bola iba Diana Matysová, ktorá mala obe položky za nulu a nakoniec skončila na peknom 5.mieste. Druhý najlepší výsledok si pripísala najmladšia žiačka Eliška Smarkoňová, keď skončila na 6.mieste. Veľmi dobre si počínala aj Júlia Baláková, ktorá po dvoch streleckých chybách obsadila 7.miesto. Výsledky sobota (stiahni tu).

 V nedeľu 16.2. bola na programe I.časť Majstrovstiev Slovenska v biatlone. Súťažilo sa vo vytrvalostnom preteku a veľkú radosť nám spravila naša najmladšia žiačka Eliška Smarkoňová, ktorá si odnáša za 3.miesto svoju prvú veľkú medailu v zimnom biatlone. Za druhou v poradí mala stratu 14 sek. a za víťazkou 36 sek. Druhý najlepší výsledok dosiahol Michal Sitárik, ktorý po dvoch chybách na prvej streleckej položke napokon obsadil 7.miesto. Ostatní naši pretekári si nevedeli poradiť so silným nárazovým vetrom na strelnici a obsadili miesta na prelome prvej a druhej desiatky. Výsledky (stiahni tu).

 Na foto: 3.miesto Eliška Smarkoňová

 

Michaela Maxová má bronz z Majstrovstiev SR v biatlone !!.

V sobotu 22. februára 2014 pokračovali biatlonové súťaže v kategóriách dorastu a dospelých. Náš klub bude reprezentovať súrodenecká dvojica Michaela a Juraj Maxový. V sobotnom rýchlostnom preteku sa však obom nedarilo na strelnici, kde netrafili po 5 terčov a tak v silnej konkurencia Poľských a Českých pretekárov skončili až v tretej desiatke. Výsledky sobota (stiahni tu).

 V nedeľu bola na programe I. časť Majstrovstiev Slovenska vo vytrvalostnom preteku. Veľký úspech sa podaril Miške Maxovej, ktorá síce netrafila 6 z 15 terčov ale aj napriek tomu finišovala na výbornom 3.mieste so stratou 12 sek. na druhú Marcelu Luptovskú a skoro dvoch minút na Lauru Chovanovú. Pre náš klub je to historicky prvá medaila v zimnom biatlone v dorasteneckých kategóriách. Tieto preteky boli súčasťou Stredoeurópskeho pohára, kde sa mali možnosť porovnať naši juniori a dorastenci s najlepšími pretekármi z Poľska a Českej republiky.  Opäť nám ukázali, že sa výkonnostne nachádzajú niekde úplne inde a suverénnym spôsobom dominovali vo všetkých dorasteneckých kategóriách a vyhrali aj kategóriu juniorov. Iba v juniorkách im víťazstvo "ukradla" čisto strieľajúca Alžbeta Majdišová. Výsledky nedeľa (stiahni tu). Na foto: Michaela Maxová

V rovnakom období prebiehajú aj Majstrovstvá Slovenska v behu na lyžiach na Skalke pri Kremnici. Náš klub reprezentoval v sobotnom preteku iba "veterán" Peter Sitárik, ktorý skončil v preteku klasickou technikou na peknom 5.mieste. Výsledky piatok-šprinty (stiahni tu), Výsledky sobota-klasika (stiahni tu). V nedeľných pretekoch voľnou technikou sa podarilo Júlii Balákovej obsadiť pekné 5.miesto a Peter Sitárik napokon skončil na 7.mieste. Výsledky nedeľa-voľne (stiahni tu).

V nedeľu 23.februára sa v obci Hruštín konali strelecké preteky. V súťaži žien vo vzduchovej puške sa darilo našim sestrám Remeňovým, keď napokon Zuzana zvíťazila pred svojou sestrou Máriou.

2x striebro z Majstrovstiev Slovenska v biatlone a titul Majstra Slovenska v zimnom triatlone!!

 V sobotu 1.marca sa na tratiach NBC Osrblie začala II. časť M-SR v biatlone. Rýchlostný pretek prebiehal na ťažkých a rozmočených tratiach. Vä荹ine našich sa celkom slušne darilo na strelnici čo sa odzrkadlilo aj na následných umiestneniach v prvej desiatke. Príjemne prekvapil Juraj Maxa ml., keď po prvej čistej položke spravil dve chyby v stojke a dosiahol tak svoj najlepší výsledok v sezóne. Priebežné výsledky: 5. Juraj Maxa (streľba 0,2), 7. Michaela Maxová (1,2), 7. Anežka Smarkoňová (0,1), 8. Michal Sitárik (0,1), 9. Júlia Baláková (1,4), 10. Diana Matysová (1,1), 12. Maria Remeňová (4,2), 13. Adela Durčáková (3,2), 14. Zuzana Remeňová (2,3), 5. Eliška Smarkoňová, Tomáš Kubas po jednej chybe na prvej streľbe a "zabudnutom" neodbehnutom trestnom kole z dobre rozbehnutých pretekov odstúpil. Výsledky sobota D+D (stiahni tu). Výsledky sobota Ž (stiahni tu).

 V nedeľu boli na programe preteky s hromadným štartom. V záverečných pretekoch sezóny sa nám konečne podarilo presadiť medzi najlepších. Po včerajšom odstúpení si Tomáš Kubas napravil chuť výborným výkonom na strelnici a keď k tomu pridal konečne aj svoj "štandardný" bežecký výkon mohol sa radovať z prvej medaily v tejto sezóne, keď napokon skončil na 2. mieste. Dvom našim pretekárkam Júlii Balákovej a Adele Durčákovej sa taktiež podarila výborná streľba, čo sa odrazilo aj na ich bežeckom výkone a obe hneď atakovali "bedňu", ale aj keď im v závere dochádzali sily obsadili zhodne krásne 4. miesta. Michal Sitárik po výbornej streľbe kde minul len jeden terč finišoval napokon na 5.mieste. V poobedňajších pretekoch dorastu sme zásluhou Michaely Maxovej vybojovali ďalšiu striebornú medailu. Michalke sa zadarilo na strelnici keď minula len 4 terče v troch položkách. Rozhodujúcou sa ukázala posledná položka, kde minula len jeden terč kým Laura Chovanová až tri. Po  najlepšom bežeckom výkone v sezóne dokázala napokon svoj náskok pred Laurou ubrániť a získala tak svoju druhú medailu z Majstrovstiev Slovenska 2014 v zimnom biatlone. Ďalším už nebolo dopriané toľko šťastia na strelnici a skončili nasledovne: 9.Juraj Maxa (2,2,3), 11. Diana Matysová (1,1),   16. Zuzana Remeňová (2,3), 15. Mária Remeňová (4,4). Výsledky nedeľa Ž (stiahni tu). Výsledky nedeľa D+D (stiahni tu).

 V sobotu 1.marca sa člen nášho klubu Peter Sitárik zúčastnil "Jesenického zimného triatlonu" na vrchu Praděd v Českej republike. Toto podujatie bolo zároveň Majstrovstvami Slovenska v tomto športe. Peter vo svojej kategórii 40-49 roční skončil v silnej konkurencii na 9.mieste, keďže však do cieľa dobehol ako najlepší zo slovákov tak získal svoj prvý titul Majstra Slovenska. Hornooravský región ešte reprezentoval Marek Voška z Vasiľova, ktorý v kategórii 24-39 ročných skončil spomedzi slovákov na peknom 6.mieste. Výsledky (pozri tu).

Na foto: Peter Sitárik a Marek Voška

 

 

 

 

Bronz z Majstrovstiev Slovenska v behu na lyžiach pre Michaelu Maxovú

 V sobotu 15.marca 2014 sa na Štrbskom Plese konala II. časť M-SR v behu na lyžiach. Náš klub reprezentovalo 7 pretekárov. Najlepší výsledok sa podaril Michaele Maxovej v kategórii st. dorasteniek, ktorá na 10 kilometrovej trati skončila na 3.mieste. Druhým naj výsledkom sa prezentovala Eliška Smarkoňová, ktorá po veľmi dobrom výkone skončila spomedzi 16 pretekáriek na peknom 5.mieste. Ďalší naši skončili nasledovne: 7. Sitárik Michal, 7. Kubas Tomáš, 8. Remeňová Mária, 9. Maxa Juraj ml., 10. Remeňová Zuzana. Výsledky sobota (stiahni tu).

Foto: Eliška Smarkoňová (autor:strba.sk)

 

Záver sezóny SP v behu na lyžiach sa konal na Štrbskom Plese

 V nedeľu 30.marca 2014 sa na Štrbskom Plese uskutočnilo záverečné kolo Slovenského pohára v behu na lyžiach. Vďaka veľkému úsiliu organizátorov sa podarilo pripraviť na Štrbskom Plese krátky okruh na ktorom sa súťažilo v disciplíne šprint voľnou technikou. Na štart sa postavilo v kategóriách žiakov, dorastu a dospelých dovedna 95 pretekárov. Náš klub reprezentovali súrodenci Michaela a Juraj Maxový. Michalka súťažila v "zlúčenej kategórii - ženy a juniorky", kde skončila na konečnom 7.mieste. Juraj v kategórii ml. dorastencov po dobrom výkone skončil na 6.mieste. Výsledky (stiahni tu).

Foto: Juraj Maxa ml

Konečné rebríčky v biatlone po sezóne ZIMA 2014

SZB zverejnil konečné rebríčky za sezónu ZIMA 2014. Náš klub si oproti minulému roku pohoršil ako v celkovom poradí tak aj v jednotlivcoch. Celkovo skončil na 8.mieste a v žiackych kategóriách na 5.mieste. Túto zimu sa našim pretekárom nepodarilo získať žiaden majstrovský titul. Jedinou výnimkou bola Michaela Maxová, ktorá na majstrovstvách Slovenska vybojovala dve medaily (striebro, bronz) a celkovo skončila v kat. 16-17 ročných dorasteniek na výbornom 3.mieste. Ďalšia naša medailistka z majstrovstiev Slovenska - Eliška Smarkoňová napokon skončila v rebríčku na peknom 5.mieste. Konečné rebríčky (stiahni tu).